Kıbrıs Tüp Bebek Sıkça Sorulan Sorular

Kıbrıs’ta ulaşım ve konaklama desteğiniz var mı?

Tedaviniz boyunca temel hedefimiz, sürecin yaratabileceği stresten mümkün olduğunca en az etkilenmenizi sağlayabilmek. Tedavinizi rahat, huzurlu bir ortamda geçirebilmeniz için sizlere farklı alternatiflerin bulunduğu paket programlar sunuyoruz. Anlaşmalı otellerimizde uygun fiyatlarla konaklama sunuyor ve özel şoförlerimiz ile havaalanı, oteller ve merkezimiz arası transferlerinizi gerçekleştiriyoruz.

Sperm veya yumurtaların karışma riski var mı?

Kesinlikle hayır. Tedavide kullanılan tüm atılabilir malzemeleri, özel barkod sistemleri sayesinde sadece belirtilen kişi veya çift için kullanıyoruz. Barkodlama sistemi sayesinde size ait yumurta ve spermlerin karışma riskini sıfıra indiriyoruz. İşlemlere ilişkin kalite ISO 9001 Kalite Yönetimi standardıyla; gizlilik güvenliğiyse ISO 27001 Bilgi Güvenliği standardıyla korunmaktadır. ISO 9001 ve ISO 27001 sertifikalarına aynı anda sahip Kıbrıs’taki tek tüp bebek hastanesiyiz ve kurumumuz KKTC Sağlık Bakanlığı ve AB Koordinasyon Merkezi tarafından düzenli olarak denetlenmektedir.

Donörler bizim bilgilerimize ulaşabiliyorlar mı?

Kesinlikle hayır. Donörlerimiz ve alıcılarımız kesinlikle görüşmemekte ve birbirini tanımamaktadır. Donörlerimizin tedavi gören hastalarımız hakkında herhangi bir bilgiye ulaşmaları kesinlikle mümkün değildir.

Yumurta donörleri hangi kriterlere göre seçilir?

Dönerlerimizi seçerken uluslararası kalite standartlarının getirdiği aşağıdaki süreçleri uyguluyoruz.

Genel seçim ve değerlendirme
Yumurta donasyonu tedavilerinde, yumurta bağışı yapacak adaylar (donör) öncelikle tedavide yüksek gebelik başarısı sağlanabilmesi açısından değerlendirilir. Bu aşamada donörün yaşının 18-28 yaş aralığında olması gerekir. Genel herhangi bir sağlık problemi/şikayeti/kötü alışkanlıklarının olmaması, dengeli bir ruhsal yapılarının olması, tedavi sırasında kendisine verilen talimatlara uyabilmeleri gibi kriterlerinin sağlanmasına bağlı olarak ikinci aşamaya geçilir.
Cinsel yolla geçen enfeksiyöz hastalıklar yönünden ve serolojik inceme
Uluslararası saygın üreme tıbbi derneklerine ait uygulama kılavuzlarında da belirtildiği üzere, donasyon tedavilerinde donörün kan yolu veya cinsel yolla bulaşabilen hastalıklar yönünden (HIV, Hepatit, Frengi vs.) rutin olarak incelenmesi ve sadece risk taşımayan adayların potansiyel donör olarak değerlendirilmeleri esastır. Bu doğrultuda merkezimizde donörler üzerinde tüm incelemeler gerçekleştirilmektedir.
Tıbbi inceleme ve değerlendirme
Kist, miyom, polip gibi tedavi sürecini olumsuz etkileyebilecek durumların varlığı incelenerek gerekli ayrıştırmalar yapılır.
Genetik inceleme (rutin inceleme/ ileri düzey incelemeler)
Bu aşamada donör adayları genel rutin testler uygulanarak (karyotip analizi, kistik fibroz, talasemi taşıyıcılık testleri vb.) taranır ve toplumda belirgin oranlarda görülebilecek kromozom veya gen düzeyinde bir bozukluk taşıyıp taşımadıkları, doğacak bebeklere bu yönden bir risk aktarma olasılıkları belirlenir. Kliniğimizde uygun şartlarda donör adaylarının CGT adı verilen bir kan testi ile 230’un üzerinde genetik hastalık bakımından taranabilmesi mümkündür.
Fiziksel/ruhsal/eğitim vb. özelliklere göre değerlendirme
Yukarıda belirtilen inceleme ve testleri başarı ile geçmiş ve tedavi için uygun olarak değerlendirilmiş bir aday, bu aşamada detaylı olarak sorgulanır ve belirli fiziksel (boy, kilo, saç rengi, göz rengi, vücut tipi, sportif faaliyetler vs.), ruhsal (aktif, dışa dönük, meraklı, heyecanlı, pozitif, hobiler vs.), eğitim durumu (üniversite/yüksek lisans eğitimini tamamlamış vs.) ve benzeri kriterler bakımından değerlendirilir. Bu aşamada sorgulanan her bir parametre, alıcının isteği doğrultusunda tarama yapabileceği ve kendisi için uygun bir donör seçebileceği şekilde listelenir.

Yumurta donasyonu kimler için uygundur?

Yumurta donasyonu (yumurta nakli), kendi yumurtaları ile hamile kalma şansı olmayan anne adaylarına uygulanan, başarı oranı oldukça yüksek bir tedavi yöntemidir.
• Herhangi bir nedenle kendi yumurtasıyla gebelik elde edemeyenlere (genetik olarak Turner Sendromu, Gonadal Disgenezi gibi problemleri olanlara)
• Genetik hastalık taşıyanlara
• Sağlıklı bir rahmi olan ancak erken menopoza girmiş kadınlara
• Ameliyatla yumurtalığı alınmış kadınlara (kanser, endometriozis, enfeksiyon gibi nedenlerle)
• Kemoterapi – radyoterapi gibi nedenlerle yumurtaları hasar görmüş ya da yumurta hücreleri kaybolmuş kadınlara
• İleri yaşta olup yumurta rezervleri ve yumurtalarının kalitesi gebelik için yeterli olmayan kadınlara
• Yumurtalık kapasiteleri erken yaşta azalan kadınlara
• Tekrarlayan tüp bebek başarısızlıkları olan kadınlara

Yumurta donasyonu tedavi süreci ne zaman başlıyor ve ne kadar sürüyor?

Menopoz döneminde iseniz tedavinize istediğiniz zaman başlayabilirsiniz. Adet görüyorsanız tedavi için tüm tetkik ve tahlilleriniz tamamlandıktan sonra adetin 2. veya 3. günü rahim hazırlığı için ilaç tedavisine başlanır. Donörden yumurta toplama işlemi yapıldığı gün baba adayından sperm alınarak dölleme işlemi gerçekleştirilir. Baba adayının sadece sperm verme işlemi için hastanemize gelmesi yeterlidir.

Yumurta toplama işleminden 4-5 gün sonra döllenen embriyolar anne adayının rahmine transfer edilir. Transfer işlemi ağrısız bir işlemdir. Tedavi toplamda yaklaşık 15 – 18 günde sonuçlanır. Transferden 12 gün sonra kandan gebelik testi yapılır.

Embriyo transferi esnasında acı duyacak mıyım?

Transfer işlemi ağrısız bir işlemdir ve anestezi uygulanmaz. Transfer sonrasında, dikkat edilmesi gereken durumlar ve kullanılması gereken ilaçlar hakkında ayrıntılı bilgilendirme yapılır.

Yumurta toplama işlemi ne kadar sürer?

Yumurta toplama işlemi anestezi altında yapılmaktadır. Yaklaşık 5-10 dakika süren süreçte, yumurtalıklarınızdaki folikül sıvıları ultrason yardımıyla aspire edilir (toplanır) ve bu folikül içindeki yumurtalar embriyologlar tarafından mikroskop altında ayıklanır.

Tüp bebek tedavi süreci ne zaman başlıyor ve ne kadar sürüyor?

Tedavi süreci, gerekli hazırlık tedavilerinin ardından anne adayının adet süreciyle başlatılarak embriyo transferi ile yaklaşık 15 – 18 günde sonuçlanır.

Tüp bebek tedavisi kimlere önerilir?

Tüp bebek tedavisi genellikle istemelerine rağmen bir yılın sonunda gebe kalamayan genç çiftlere ve 3-6 ay deneme yaparak olumlu haberi alamayan 35 yaş üzeri kadınlara önerilir. Bu tedaviye başlamadan önce jinekolojik muayene çok önemlidir. Bu muayenede rahim ağzı gözlenir, ultrason ile rahim ve yumurtalık yapısı kontrol edilir.

    Sizi Arayalım

    ya da +90 548 859 90 00 numaralı telefondan bize ulaşabilirsiniz.

    Kişisel verileriniz KVKK kapsamında işlenmektedir. Detaylı bilgi için tıklayınız.